Inspectieverslagen opzoeken of aanvragen

Alle zorgvoorzieningen en -organisaties staan onder toezicht van Zorginspectie. De bevindingen van die inspecties zijn nuttige info wanneer u meer te weten wilt komen over een woonzorgcentrum, ziekenhuis, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, kinderopvang of andere zorgvoorziening. Een aantal inspectieverslagen - en rapporten vindt u online terug. Andere bezorgen we u op aanvraag.

Hoe zoekt u inspectieverslagen op?

Een aantal inspectieverslagen staan online. Het gaat onder andere om de meest recente inspectieverslagen van ziekenhuizen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, psychiatrische ziekenhuizen en woonzorgcentra. De inspectieverslagen van kinderopvanginitiatieven kan u lezen in de vorm van inspectierapporten.

Gebruik de zoekmachine CoBRHA Viewer om een zorgvoorziening terug te vinden. U kunt zoeken op naam, type van zorgvoorziening of adres. In de lijst met zoekresultaten ziet u meteen of er inspectieverslagen of - rapporten te downloaden zijn voor de gezochte voorziening(en).

Zorginspectie deelt ook algemene cijfers en rapporten over de zorgsector. Die vindt u niet in de CoBRHA Viewer, maar op de pagina ‘Cijfers en rapporten’.
 

Zoek inspectieverslagen en inspectierapporten op via de CoBRHA Viewer

Wat als u het gezochte verslag niet terugvindt?

Mogelijk is het document dat u zoekt niet recent genoeg of bevat het gevoelige gegevens. Zulke inspectieverslagen en - rapporten zijn niet beschikbaar in de CoBRHA Viewer. U kunt ze aanvragen via het online aanvraagformulier.

U hoeft geen reden op te geven wanneer u inspectieverslagen of inspectierapporten opvraagt.

Hebt u verslagen nodig voor een specifiek doel, zoals een onderzoek of reportage? Neem dan rechtstreeks contact op via contact.zorginspectie@vlaanderen.be.

In sommige uitzonderlijke gevallen moeten we een aanvraag voor inspectieverslagen of inspectierapporten afwijzen. Dat komt door de wettelijke uitzonderingen op de openbaarheid.

Vraag inspectieverslagen aan die niet online staan